Horsemanship & Dressuur

Paarden

Bij horsemanship begint alles met grondwerk. Door op de grond een goede basis te leggen worden de stappen voor het paard te begrijpen en kan er met minder stress voor het paard veel meer bereikt worden. Met het grondwerk leggen we de basis voor vertrouwen en harmonie, we leren de paarden te wijken voor fysieke druk en onze lichaamstaal te begrijpen. We leren ze te ontspannen in moeilijke situaties en zacht te blijven in het lichaam, waardoor oefeningen veel fijner worden. Het is een hele goede voorbereiding op het rijden en het vergemakkelijkt de omgang met je paard in een uitdagende situatie zoals bij het trailerladen.

Bij de dressuur onderscheiden mijn lessen zich door de verdieping in biomechanica en het functioneel gebruiken van die kennis. Tevens neem ik de leerprocessen van ruiter en paard, de verdieping in het beoordelen van het harmonisch bewegen van het dressuurpaard en het dynamisch trainen met het oog voor het “hoe” en het “waarom” en niet alleen voor het “wat” mee. Dressuur bestaat bij mij, naast het rijden, uit: werk aan de hand, longeren en lange teugelen.

 

Wil je mijn begeleiding? Dan zijn dit de mogelijkheden:

Je kunt met je paard op mijn locatie in Donderen komen. Daar is een  binnenbak en een buitenbak. Tevens kan ik naar jou toe komen*. Het tarief is € 50,- voor een uur training, € 40,- voor 3 kwartier en € 30,- voor een half uur.

*Wanneer ik naar jou kom, komen er reiskosten bij; €0,30 per kilometer (voor zowel heen als terug).

Online training is ook mogelijk. De kosten hiervan bedragen € 20,00 voor een video van maximaal 10 minuten.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial