Horsemanship & Dressuur

PaardenIedereen die iets met paarden doet loopt vroeg of laat mogelijk tegen problemen aan. Dat wil nog niet zeggen dat er dan sprake is van een ‘probleempaard’. Ik train mensen en help daarbij hun paard. Daarbij kan ik slechts mijn visie op probleembehandeling, en de oplossingen daarvoor weergeven.

Ik behandel en train al jaren paarden met een grote verscheidenheid aan problemen, daaruit is een enorme schat aan ervaring gegroeid. Zolang je uitgaat van het paard als individu is de speurtocht naar het ontstaan van het probleem misschien wel net zo belangrijk als het zoeken naar een oplossing.

Het trainen van paarden omvat meerdere facetten. Als je een jong paard hebt, of je hebt te maken met een paard met ongewenst gedrag (probleempaard), dan ga je terug naar het begin. En dat is grondwerk (GW). Vanaf de grond kun je namelijk zien en voelen wat het paard doet en hoe het reageert. GW is niet te verwarren met andere activiteiten die je met een paard vanaf de grond kunt doen!

Werkzaamheden vanaf de grond zijn:

  • GrondWerk – het (herstellen en) werken aan vertrouwen. Grenzen stellen, leiderschap, maar ook schriktraining, gymnastiek en flexibiliteit. Daarna kun je gaan rijden. GW doe je tijdelijk; zo lang als nodig om daarna veilig te kunnen rijden. Het paard leert in deze training alternatieven voor zijn primaire vluchtgedrag. Het bestaat al jaren en er zijn al vele successen mee behaalt. Enkele grote namen zijn o.a. Roberts, Hempfling, Tristan Tucker, Warwick Schiller, Buck Brannaman. Het is geschikt voor alle paarden en pony’s en voor alle disciplines!
  • Longeren – het paard aan een lange lijn in rondes om je heen laten lopen. Dit kan ook met 2 lijnen (dubbele longe). Goed voor de beweging van het paard.
  • Werken In De Hand – dressuur vanaf de grond. Alle oefeningen die je (later) vanaf de paardenrug wilt doen, kun je aan de hand aanleren en trainen. Goed voor het paard om onbelast te trainen.
  • Werken aan de Lange Lijnen – dressuur van (schuin)achter het paard. Je loopt dus zelf de hele tijd mee, het paard leert stap, draf en galop in een tempo waarbij jij er niet achteraan hoeft te rennen en daarbij alle dressuuroefeningen.

–> je kunt hier klikken om een online trainingsprogramma te kopen van Dressage 2 Learn!

  • Vrijheidsdressuur – kunstjes en truukjes voor het paard (kusjes geven, spaanse pas, gaan liggen, op een blok gaan staan, etc). Hierbij kan ik je niet helpen, Hero en ik spelen hier iets mee.compilatie-spaanse-pas

 

 

IMG_3249
Referentie van Warwick Schiller (screenshot)

Ik kan je begeleiding geven bij:

Ik pas alle kennis en kunde toe die ik in de loop der jaren heb geleerd en alles wat ik leer en heb geleerd tijdens opleidingen, cursussen, lessen en clinics. Ik ben gediplomeerd Dressuur Instructeur & Trainer bij de NCSAH. Ik geef les tm Z2 niveau. En ik ben docent bij de NCSAH.

Wil je mijn begeleiding? Dan zijn dit de mogelijkheden:

Je kunt met je paard op mijn locatie in Tynaarlo komen. Daar is een buitenbak. Tevens kan ik naar jou toe komen*. Het tarief is € 50,- voor een uur training, € 40,- voor 3 kwartier en € 30,- voor een half uur.

*Wanneer ik naar jou kom, komen er reiskosten bij; €0,30 per kilometer (voor zowel heen als terug).

Online training is ook mogelijk. De kosten hiervan bedragen € 20,00 voor een video van maximaal 10 minuten.