2016. Blog

Dag 2015. Hallo 2016.

In 2015 heb ik 3x afscheid moeten nemen. Halverwege het jaar van twee hele speciale en dierbare mensen en aan het einde van het jaar van mijn hond. Dat was moeilijk. De ergste pijn is weg, de meeste tranen zijn reeds gevloeid. Nu bezoekt het verdriet me nog wel eens maar niet meer zo heftig. Tevens ben ik als persoon enorm gegroeid, heb angsten overwonnen, risico’s genomen, nieuwe ervaringen opgedaan en ben uitdagingen aangegaan.

Het was een mooi jaar. Ook met die heftige en pijnlijke momenten. Misschien hebben die momenten mij wel geholpen om ook de fijne en mooie momenten nog meer te waarderen. Ik weet het niet.

Ik ben in elk geval trots op mezelf. Het was geen slecht jaar, absoluut niet. Wat een rijkdom heb ik ervaren! Ik had wel eens gehoord van “verdriet moet je omarmen, je moet er niet tegen vechten” of zoiets. Dat snapte ik nooit. Nu wel. Ook in al zijn ellende maakt dat pijn en verdriet je hele lijf vervult, iedere vezel doordrenkt. Net als blijdschap en liefde kan doen. Het hoort erbij, bij het leven en bij mij.

Ik ken mezelf. Ik weet wat ik wil en ik weet wat ik kan. En wat ik niet kan. Laatst was er een intervisie met CREF® collega’s, op mijn lijstje stonden meerdere dingen die ik onder de aandacht wilde brengen en waar ik feedback over wilde krijgen. Want mijn thema dit jaar is GROEI. Vorig jaar was turbulent, zeker weten. Dit jaar mag in het teken staan van groei. Ontwikkeling, ontplooiing, vooruitgang.

Ik heb doelen uitgeschreven. Eerlijk gezegd: die had ik in de kerstvakantie al. Dat doen wij namelijk ieder jaar, met ons gezin. Alle vier schrijven we onze doelen voor het komende jaar op. Een thema had ik daar nog niet bij gezocht, daar had ik eerlijk gezegd ook niet aan gedacht. Dit idee kwam van een arbeidspsycholoog waar ik een lezing van had bijgewoond. Toen zijn vroeg welk thema alle toehoorders voor 2016 hadden omschreven, plopte ‘groei’ in mij op.

Daarnaast hebben we in ons gezin niet alleen gevraagd wat we willen in 2016, maar ook wat we bereid zijn om daarvoor te doen. Deze vraag opent alle registers. Concreter kun je het bijna niet maken. Wat heb jij ervoor over om ….. te halen? of ………te doen? Vraag jezelf deze vraag maar eens: wat wil ik en wat heb ik daarvoor over? Ik merk dat je dan tot veel gedetailleerde antwoorden komt.

De eerste weken van 2016 zijn al verstreken, laat de rest van het jaar maar komen! Voor jullie allemaal: groei en geniet! De beste wensen, voor nu en altijd.

 

Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching©

Dit artikel mag je gebruiken voor tijdschriften en websites…

 

….en het kost niets! Het enige dat ik je vraag is om de volgende tekst toe te voegen aan het artikel (met een werkende link naar mijn website): “Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: