De Warwick Schiller paardentrainingsmethode PaardenBlog

Sinds mijn 15e ben ik me gaan verdiepen in de psychologische kant van paardrijden. Ik heb alle grootmeesters beoefend en gevolgd. Bij iedereen kon ik wat halen. Bij elke trainer vielen er kwartjes. En toch miste er iets, ik had de kern nog niet ontdekt van hoe paarden denken en waarom ze reageren zoals ze reageren.

Ik begon alle You Tube filmpjes te bekijken die ik van Warwick Schiller kon vinden. Het leek mooi en logisch, maar het waren maar korte filmpjes. Toen ik vorig jaar hoorde dat hij naar Duitsland kwam, en niet ver rijden (slechts 3 uurtjes), ben ik met een vriendin naar de clinic geweest om te kijken en met eigen ogen te zien hoe zijn trainingen eraan toe gaan.

Ik was verkocht. Wat een heldere opbouw! Bij thuiskomst heb ik me direct geabonneerd op zijn online trainingen en ik deed al iets van zijn methode bij Hero, maar nu kon ik echt los gaan. Het bijzondere is: hij verteld niets nieuws! Zijn methodiek is gebaseerd op kennis en al jarenlang reeds uitgevoerde handelingen (ook door andere trainers). Het verschil is de opbouw, de uitkomst en de woordkeuze. Het is simpel; er is een begin, een middenstuk en een eindresultaat.

Ik ben de methode gaan beoefenen bij Hero en dat was precies op een goed moment. Hij was regelmatig gespannen en kon dan behoorlijk exploderen en bokkend de baan door gaan. Op buitenrit moest ik er regelmatig af springen om veiligheidsredenen. Ik ben de methode ook bij andere paarden gaan toepassen. Wat maakte het al snel een verschil!

Hoezo? Omdat je niet alleen een paard fysiek aan het trainen bent, maar vooral (in het begin) mentaal! Een paard is een vluchtdier en dwang, druk en pijn zullen derhalve er niet voor zorgen dat het paard bereidwillig de opdrachten uitvoert!

Dus begin je bij de basis; aan de hand omgaan met je paard. Persoonlijke ruimte, beweging en rust. Grondwerk. Dat is de start. Je leert het paard tijdens de training goed te reageren op je lichaamstaal, op kleine signalen. Net als paarden onderling met elkaar communiceren. Daarna ga je het paard leren niet de hele tijd te hoeven vluchten, je leert hem omgaan met spanning en stress. Het trainingsschema wordt modulair opgebouwd. Je slaat geen stap over. Je begint iedere keer bij het begin, stap 1. Iedere dag. Want, een paard is een gewoonte dier. Een paard leert door herhaling.

Het resultaat is; een paard in balans! Zowel mentaal als fysiek. Een paard die om kan gaan met wat wij van hun vragen (buitenrit, wedstrijden, kinderen op hun rug, therapie-paard).

Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op!

 

Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching©

Dit artikel mag je gebruiken voor tijdschriften en websites…

….en het kost niets! Het enige dat ik je vraag is om de volgende tekst toe te voegen aan het artikel (met een werkende link naar mijn website): “Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: