Degelijk materiaal? -PaardenBlog

Gisteren knapte het passantje van de ring waar mijn teugel aan vast zit. Op een bijzonder ongelukkig moment: Hero deed een imitatie van een geit….. En opeens sloeg daar ook nog een stuk leer bijna in zijn oog, dus hij werd woest uit zijn kattekwaad getrokken en schrok…. Na nog eens 4 bokkesprongen stond hij toch stil (ik had hem met de overgebleven linker teugel gevraagd om naar links te draaien), maar ik kon niet meer door rijden.

Nu heb ik best goed spul, dacht ik. Het is geen goedkoop materiaal en ik onderhoud het redelijk (kan beter, dat realiseer ik me wel). Hoe kan een product verkocht worden als zijnde “geschikt om zowel met bit als zonder bit mee te rijden” en vervolgens toch knappen? Voor de tweede keer bovendien! De andere kant was ook al een keer los geraakt! (op de naad, net als nu)

Bij de reparateur keek de meneer mij ongelovig aan en meldde mij dat hij het zeker nooit zou doen om met dit hoofdstel zonder bit een jong paard te rijden.

Dus.

Los van de subjectieve invalshoek (er zijn vast meer mensen die het met hem eens zijn) vraag ik me af waarom iemand een product maakt en deze promoot als een mogelijke sidepull maar het blijkt helemaal niet zo sterk in elkaar gezet te zijn!

Vol vertrouwen dat deze meneer, de reparateur, nu een dikker, steviger en beter garen heeft gebruikt om de ring aan de neusriem te bevestigen, zal ik straks weer opstappen en gewoon bitloos doorrijden. Dat bit komt nog wel een keer.

Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching©

Dit artikel mag je gebruiken voor tijdschriften en websites…

….en het kost niets! Het enige dat ik je vraag is om de volgende tekst toe te voegen aan het artikel (met een werkende link naar mijn website): “Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: