Druk druk druk. Blog

De laatste tijd hoor ik vaak mensen vertellen over hoe druk ze het hebben. Met van alles. Werk, gezin, kinderen chaufferen, familieleden, sport, hobby, partner, vrienden. En dan zitten veel mensen ook nog regelmatig met hun smartphone in de hand. Als je goed naar je telefoon kijkt, zul je zien dat daar veel op te vinden is: je mail, twitter, facebook, de krant, linkedin, whattsapp, sms en een telefoonfunctie.

Dat heb ik ook gehad. Een paar jaar geleden, nog voordat de smartphone zoveel kon als nu. Althans, nog niet zoveel mensen als nu hadden een smartphone. Ik in elk geval nog niet. Ik wilde mijn (werk) ambities waarmaken, mijn functie uitbreiden, doorgroeien naar het management, mijn kinderen zoveel mogelijk tijd geven, een goede vriendin zijn, de familieperikelen het hoofd bieden en een goede vrouw voor mijn man zijn. Alle ballen moesten tegelijk in de lucht blijven….

Dat is allemaal prima, dat is de tegenwoordige (moderne) tijd. Gedeeltelijk.

Laatst hoorde ik meerdere mensen met elkaar in gesprek en ze leken het unaniem met elkaar eens. Ze waren pas tevreden als ze altijd wat te doen hadden. Stil zitten konden ze niet. En dan wilden ze ook nog het liefst met enige regelmaat een adrenaline kick. Bungee jumpen ofzo.

En je dan verbazen dat je het zo druk hebt. Druk druk druk…..

Als je zo nu en dan de krant leest, of een magazine, dan zul je al wel ontdekt hebben dat de meeste mensen die gelukkig zijn het niet altijd druk hebben. Die mediteren dagelijks. Of wandelen veel. Of lezen veel. En zijn tevreden. Hebben rust.

Naar mijn idee loopt er een groep mensen rond die bang is voor rust omdat ze dan alleen zijn met zichzelf. En dat zou nog wel eens lastig kunnen zijn; met je eigen gedachten en misschien zelfs wel gevoelens. Als je niet vermaakt wordt. Bezig gehouden wordt. Bovendien voel je je pas echt levend als je sereniteit hebt gevonden, verbinding hebt met jezelf en de andere menen die dicht om je heen staan. Of je gaat bungee jumpen om het gevoel te hebben dat het leven door je aderen giert….

Zou het kunnen zijn dat mensen die geen rust kunnen vinden ontevreden zijn?

Als dat zo is, dan zou het goed mogelijk kunnen zijn om daar op twee manieren mee om te gaan. De eerste manier is het aangaan van de ontevredenheid. Wat kom je tekort? Wat zou je liever anders willen zien? Wat heb je nodig? De tweede manier is, dat je vooral doorgaat met druk, drukker, drukst. Ontkenning. Net doen alsof dit normaal is. En maar op zoek blijven naar vertier; kop in het zand steken.

Als je deze mijmeringen van mij allemaal zo leest, wat gaat er dan door je heen? Hoe druk heb jij het? Waar ben je druk mee? En hoe tevreden ben je? Kun je ook rust om je heen hebben? Wat is dat voor je? Wat zou het je opleveren als je rust zou ervaren?

Mocht je nou merken dat je ontevreden bent, en je komt er niet zelf achter waar dat zit, aarzel dan niet. Vraag om hulp. Van vrienden, familie of bekenden. Of professionele hulp. Daar zijn we voor, je vrienden, familie en hulpverleners.

 

Dit artikel mag je delen en gebruiken….

…..en het is gratis! Het enige dat ik van je vraag is dat je erbij zet: “Dit artikel is geschreven door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching” met daarbij een werkende link naar mijn website.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: