Ik mis je. Blog

Nu je er niet meer bent, komt het verdriet pas echt tot zijn recht. Nu je er niet meer bent, komt de realiteit van het gemis hard binnen.

“je mist pas wat je had als het er niet meer is”, daar ben ik het niet mee eens. Je kunt ook missen wat er had kunnen zijn, als…..mits…..wanneer….stel….

Ik mis je.

Nu je dood bent, realiseer ik me wat we nooit hebben kunnen delen. Wat we nooit samen hebben kunnen ondernemen. Wat we nooit hebben gedaan.

Nu je er niet meer bent, voel ik de pijn pas echt. Het kon er eerder niet zijn, want je was er immers nog. En dus hadden we een kans, hoe klein ook, om ooit toch die dingen te kunnen delen, overleggen, meemaken, ervaren.

Nu je dood bent is er geen “stel nou dat….” meer. Of “wat als……?” Nu je dood bent is er niets meer. Alleen ik en mijn emoties. Mijn gevoel. En ik zal je vertellen; ik mis je.

Ik heb geen spijt van hoe dingen zijn gelopen. Ik heb geen spijt van de keuzes die ik gemaakt heb. Ik neem je niets kwalijk. Ik ben niet kwaad. Ik ben niet meer teleurgesteld. Ik ben alleen je dochter. Nu wel weer. Nu is er niets meer. Geen hoop. Geen ziekte. Geen verslaving. Geen rancune. Geen ruis. Alleen ik ben er nog. Jij bent er niet meer.

Ik mis je.

Je bent overal. In mijn lijf. In mijn geheugen. In mijn herinneringen. Ik zie mezelf en zie jou. Ik hoor mezelf en hoor jou. De uitdrukking. De intonatie. Het gebaar. Ik erken en herken dat we uit dezelfde genen komen. Dat we van elkaar afhankelijk zijn geweest. Hoe krom dat ook was. Ik koester die momenten van herkenning. Had je niet verwacht hè?

Ik mis je.

Je bent bij me. Maar je bent er niet meer. Ik denk aan je. Maar je bent er niet meer. Ik voel pijn. Pijn van wat er was en wat er niet was. Maar je bent er niet meer. En het is OK nu. Ik laat mijn verdriet komen. Ik omarm het.

Ik mis je. Ik hou van je.

 

 

Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching©

Dit artikel mag je gebruiken voor tijdschriften en websites…

….en het kost niets! Het enige dat ik je vraag is om de volgende tekst toe te voegen aan het artikel (met een werkende link naar mijn website): “Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: