Overwinningen!

Vandaag was mijn dochter mee naar stal. Dat doet ze wel vaker, ze vind het daar leuk spelen. Vooral als de 3 jarige zoon des huizes er ook is, dan kunnen ze fijn samen het erf onveilig maken.

Terwijl ik mij bezig hou met Hero, kan zij heerlijk rondfietsen/ -lopen of op het erf of in de kantine spelen. Meestal laat ze mij “met rust”, heeft ze geen tijd voor me als we daar zijn. Behalve als ze Hero kan borstelen, dan staat ze met haar neus vooraan! En hem kriebelen, dat vind ze ook leuk om te doen.

Nadat ik te horen had gekregen dat het ene achterbeen, welke Hero vertikt om aan mij te geven opdat ik deze schoon kan maken, wél aan de hoefsmid had gegeven onlangs, was ik van mening dat ik ook zijn achterhoef best kon krijgen. Dat heeft nog geen vijf minuten gekost…. Doorzetten was het antwoord, doorzetten en gewoon pakken (die hoef dan). Dat was de eerste OVERWINNING!

Vervolgens was springen aan de longe nog onbekend voor Hero. Balken lopen geen probleem, hoger dan 40 cm was ‘not done’. Hij kende het niet. De vorige keer, dat was de eerste keer, kwam hij bij het hindernisje tot stilstand, snuffelde eraan, en sprong toen alsnog als een kikker

over de balk heen. Vandaag ging het erg soepel! Hij draafde en galoppeerde er gemakkelijk over! Dat was de tweede OVERWINNING!

Dan hebben we nog het galopperen aan de longe. Kende hij ook nog niet. Ben ik al een paar trainingen mee bezig en vandaag sprong hij doodeenvoudig op een stemcommando aan in galop. Keurig! Derde OVERWINNING!

En ten slotte: na al dit harde werken had mijn schat een kilo wortelen wel verdient. Hij zat te smikkelen en te smakken op de poetsplaats. Mijn dochter was er weer bij gekomen en zat Hero lekker te kroelen. Ik vroeg of ze op hem wilde zitten (zonder zadel), iets wat we nog nooit eerder gedaan hadden. Niet een kind, niet op de poetsplaats erop, niet zonder zadel; alles nieuw. En wat denk je? Hij vond het prima! Heerlijk genietend van de oranje wortelprak (dat was het ondertussen geworden) stond hij ontspannen te genieten van haar gekriebel in zijn manen. En, je begrijpt, dat was de vierde OVERWINNING!

Wat een fijn paard, wat ben ik wijs met hem!

Hero geniet van een emmer wortels

Hero geniet van een emmer wortels

Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching©

Dit artikel mag je gebruiken voor tijdschriften en websites…

….en het kost niets! Het enige dat ik je vraag is om de volgende tekst toe te voegen aan het artikel (met een werkende link naar mijn website): “Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching”.

Comments are closed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: