Van het paard gevallen -PaardenBlog

Afgelopen zondag was weer een mijlpaal. De eerste “Rodeo” is een feit!

Het waaide erg hard, het was rustig op stal, er was een pril herfstzonnetje en ik had er zin in. Het was al een week geleden dat ik op Hero had gereden, de laatste keer was de week ervoor op zondag geweest en dat was onze eerste buitenrit. Ook al een mijlpaal.

Na het opzadelen was Hero, voor het eerst, onrustig tijdens het opstappen. Achteraf had ik daar wat mee moeten doen….. Dat deed ik niet. We stapten onrustig weg en na ongeveer 10 meter draaide Hero plotseling om en begon een serie fraaie bokkesprongen. Het voelde zo:

Maar ik heb geen beeldmateriaal, dus ik weet niet met zekerheid of het zo ging. In elk geval zat ik bij de derde sprong achter het zadel en heb ik los gelaten. Ik viel en landde op mijn achterwerk, met name aan de linkerkant. Ik heb nooit een cursus valbreken gehad, dus het zal er niet bijzonder elegant uitgezien hebben. Nadat de ergste spanning een beetje verdween uit mijn spieren, kon ik weer opstaan en wiebelig terug lopen naar Hero. Die stond ietwat beduusd naar mij te kijken.

En wat doe je dan? Je stapt meteen weer op! Zo gezegd zo gedaan. De buren waren in de tuin bezig en hadden het gezien. Bezorgd kwamen ze bij de bakrand staan, maar dat triggerde Hero om er nog twee keer vandoor te gaan. Toen zwaaide ik naar de buurvrouw en riep dat het wel ging.

Het heeft met bijna een half uur gekost om de spanning eruit te rijden. In stap. Ontspannen… Hij was schrikkerig en kijkerig. Voor mij was dit nieuw gedrag van Hero, maar hoe raar het ook klinkt, ik ben blij dat hij ook deze kant heeft. Tot nu toe ging alles zo braaf….

[sociallinkz]

Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching©

Dit artikel mag je gebruiken voor tijdschriften en websites…

….en het kost niets! Het enige dat ik je vraag is om de volgende tekst toe te voegen aan het artikel (met een werkende link naar mijn website): “Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: