Voor de groep staan

Afgelopen weekend mocht ik voor de groep staan. Niet zomaar een groep, ik was gevraagd om een workshop te verzorgen over “Paardengedrag” voor een groep manege ruiters die hun kennis wilden uitbreiden. Wekenlang had ik nagedacht over mijn verhaal en over de chronologische thema’s die ik wilde bespreken. Ik had een heus spiekbriefje gemaakt, zodat ik geen belangrijke punten zou vergeten en opdat ik niet van de hak op de tak zou springen. Dit onderwerp had ik namelijk nog niet voor een vergelijkbare groep gepresenteerd.

Het was een leuke groep, erg leergierig. Ik hoorde dat er zelfs een moeder was die graag meer wilde weten over die grote dieren waar haar dochter zo enthousiast van was.

Het eerste deel was een theorie deel. Een uur lang heb ik gepraat, vragen gesteld, antwoorden gekregen en ook veel vragen beantwoord. Er was veel energie iin de groep. Na het eerste uur zijn we de wei in gegaan, tussen de paarden in. En daar hebben we praktijk situaties besproken, beoefend en gedeeld. De afsluiting was een kleine demonstratie van grondwerk, het paard werkte hierbij erg goed mee en dat, terwijl er op meerdere plekken gras te halen viel!

Ik heb genoten en de reacties die ik van de deelnemers kreeg waren ook bijzonder positief!

Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching©

Dit artikel mag je gebruiken voor tijdschriften en websites…

….en het kost niets! Het enige dat ik je vraag is om de volgende tekst toe te voegen aan het artikel (met een werkende link naar mijn website): “Door Isabella Kümmerlen van Equisabella Coaching”.

Workshop  Paardengedrag
Workshop Paardengedrag
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: