Delenwerk

Beïnvloedt door opvoeding en ervaringen in ons verdere leven, ontwikkelen wij persoonlijkheidsdelen welke ons in bepaalde situaties en interacties met anderen, op een bepaalde manier doen handelen. Vaak zijn wij ons niet eens bewust van deze verschillende delen.

Zo kun je het ene moment de ouder zijn, het andere moment de werknemer bij jouw baas, dan de partner of het kind. Jij bent dit allemaal, al deze delen horen bij je, vormen jou als persoon. Naast deze herkenbare delen zijn er ook andere innerlijke delen bij een ieder die reageren, handelen, beïnvloeden en sturen. Dat kan bijvoorbeeld een zorgzaam deel, een streng deel of een kritisch deel zijn. Dat is bij iedereen anders. Soms kan het zijn dat een deel onvoldoende ruimte krijgt of juist overmatig veel ruimte inneemt waar je last van kunt krijgen. Je zit jezelf dan in de weg.

Bij delenwerk gaan we werken aan de bewustwording van de delen die aandacht behoeven om zo tot meer balans te komen in jezelf. Alle delen hebben positieve intenties en het doel is om inzicht te krijgen in de waarde van de verschillende delen en ze ook daarop te kunnen schatten. Het geeft veel zelfkennis en -inzicht.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: