Visualisaties

De kracht van verbeelding is groot. Daarom werken we o.a. met visualisaties, waarbij je de aandacht naar binnen richt zoals ook bij een hypnose, die te vergelijken is met de staat waarin je bent als je een spannend boek leest. Of met de trance waar je soms in zit als je onderweg bent. Op de fiets, wandelend, in de auto. Opeens realiseer je je dat je verder bent dan dat je je kunt herinneren. Je mist een stuk van de route, je was in gedachten verzonken.

Of wanneer je mediteert. Dan raak je ook in deze trance. Je ziet alles duidelijk voor je maar tegelijkertijd ben je nog steeds bereikbaar voor de gewone prikkels om je heen. Het naar binnen keren van de aandacht zorgt er voor dat je bij gevoelens en beelden kunt komen waar je normaal niet zo gemakkelijk bij komt.

Je kunt hiermee ook terug in de tijd. Naar gisteren, vorig jaar, je jeugd of nog verder terug. In de therapie kun je door middel van hypno antwoorden vinden in je onderbewuste. En dat klinkt misschien vreemd of zelfs eng. Dat is het niet. Je kunt op ieder moment weer uit de trance komen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: