Equicoaching®

Een ervaring zegt meer dan 1000 woorden

Equicoaching
Equicoaching

Equicoaching® is een andere term voor coaching met behulp van paarden oftewel paardencoaching.

Wie zich verdiept in de natuurlijke wereld van het paard vindt vele wijze lessen over bijvoorbeeld leiderschap, samenwerking en communicatie.

Hoe werkt het?
Zet mens en paard bij elkaar in een weiland of paddock bv. Equicoaching® is een methodiek die verschillende coachingsvaardigheden met elkaar combineert. De rol van de equicoach is procesbegeleider en observator; wat is het gedrag van het paard als reactie op de mens? De equicoach gaat met de deelnemer(s) in gesprek over wat zich in het contact met het paard afspeelt, daarbij wordt steeds de koppeling gemaakt naar het dagelijks leven of de werksituatie.

De kracht: diepgang, ervaren en reflecteren
Het werken met een paard brengt in een kort tijdsbestek een diepgaand inzicht op het snijvlak van je persoonlijke verhaal en je (professioneel) functioneren. Die diepgang in inzichten wordt zelden aangeraakt in andere vormen van training & coaching en wordt mogelijk gemaakt doordat de sensitiviteit van paarden tot ver in ons onderbewustzijn reikt. Dit komt door de natuurlijke eigenschappen van het paard waarvan de belangrijkste “kuddedier” en “prooidier” zijn.

In contact met het paard wordt middels reflectie snel duidelijk hoe het nu gaat. Daarnaast ontdekken deelnemers gemakkelijk hoe het anders kan én kunnen ze direct oefenen met andere werkwijzen, nieuwe vaardigheden of een andere houding. Het paard reageert altijd direct, oordeelvrij en in het hier en nu. Dat maakt paarden geschikte partners in het leerproces. Bovendien is ervarend leren een van de meest krachtige vormen van leren.

Het paard als middel
Bij Equicoaching® gaat het om het coachen en trainen van mensen. Paarden worden ingezet als middel of metafoor. Ervaring met paarden of paardrijden is niet relevant, het paard is niet degene die getraind moet worden. Alle oefeningen worden vanaf de grond, dus naast het paard uitgevoerd.

Equicoaching®  is geschikt voor een ieder die wil groeien, zakelijk of particulier. Denk aan:

• Jongeren (vanaf 16 jaar)
• Ouders/verzorgers
• Particulieren
• Werknemers
• Leidinggevenden
• Ondernemers

Mogelijke thema’s

• Beter balans met jezelf,
• Meer zelfvertrouwen,
• Beter grenzen stellen,
• Succesvoller samenwerken,
• Leiderschap verbeteren.
Er zijn nog veel meer thema’s.

In onderstaand filmpje is de oprichter van de methodiek te zien die kort en duidelijk uitleg geeft over deze manier van coaching:

Tarief
De prijs voor een sessie paardencoaching is € 110, een sessie duurt max 1,5 uur. De algemene voorwaarden van Equisabella Coaching, Therapie & Training zijn op alle trainingen, offertes en activiteiten van toepassing, deze kunt u opvragen per mail.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: