Horsemanship

GrondwerkDe basis van het werken met paarden ligt in het grondwerk middels “horsemanship” welke gebaseerd is op de manier waarop paarden onderling met elkaar omgaan. En dan vertaald in een taal die tussen mensen en paarden werkt!

Als de basis goed is, zal dit zijn vruchten afwerpen in latere fases van de trainingen. In de veel gevallen zullen we daarom ook terug gaan naar grondwerk.

Geduld is een schone zaak, dit geldt zeker wanneer je met paarden werkt. De beste training die je kunt geven aan je paard kost tijd. Haast, ongeduldigheid, stress en spanning werken bij paarden averechts.

Bij mij leer je met je paard/pony om te gaan terwijl jij de regie hebt en het paard bereidwillig gaat volgen. Ik leg veel uit over de wijze waarop een paard leert en waarom een behalve handeling wel of juist niet vruchtbaar is. Tevens leer ik je hoe je het paard kunt helpen minder schrikkerig/ kijkerig te worden en dus meer vertrouwen in jou te krijgen. Je leert ook de signalen op te pikken van stress en spanning bij je paard en jullie leren samen hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Als je het grondwerk goed doet, is het vergelijkbaar met een dans….. met volle focus voor elkaar bewegen op kleine signalen. Het paard leert balanceren tussen Up en Down, Aanspanning en Ontspanning, Actief en Passief, Energiek en Relaxed. En dat ga je terug zien in het rijden! Of je nu fijne buitenritten wilt maken of naar wedstrijden wilt…..

Lees hier meer over mijn lesklant profiel.

Trailerladen: Voor het trailerladen geldt een aangepast tarief. Het starttarief is € 150 voor het eerste uur. Vaak is een uur ook genoeg, zeker voor de eerste keer. Als er nog een vervolg plaatsvind, kost dit € 50 per uur (genoemde bedragen zijn exclusief reiskosten). Ga jij binnenkort met plezier met je paard op pad??

Hero en Isabella

Neem voor meer informatie contact met mij op: 06 1488 7096

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: