Opleiding tot instructeur bij NCSAH

Isabella is in 2017 gestart met een nieuwe opleiding. Het gaat om Basis traject bij de Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH), een opleiding tot dressuur instructeur. Het meebrengen van een paard is vereist, Isabella zal Hero uiteraard meenemen.

Bij de NCSAH wordt in de training uitgegaan van het paard zowel mentaal als fysiek. De studenten leren niet alleen de dressuuroefeningen tot aan het hoogste niveau uit te voeren, maar vooral ook te analyseren. De studenten wordt geleerd om onderbouwd instructie te geven continue redenerend vanuit de biomechanica van het paard. Om deze kennis over te brengen wordt er gebruik van meerdere Grand Prix trainers, ieder met hun eigen manier van trainen maar allen met dezelfde visie. Daarnaast wordt er regelmatig onderwijs verzorgd door erkende paardenartsen die zich verdiept hebben in de biomechanica en daarmee de functionaliteit van het (dressuur) paard. Voor de overige theorievakken worden alleen gediplomeerde docenten ingezet die zich positief onderscheiden op hun vakgebied.
De training in de praktijklessen is gebaseerd op klassieke principes, maar met volledige integratie mogelijkheid in de dressuursport. Naast het rijden is er dan ook veel aandacht voor het trainen vanaf de grond. Van afgestudeerde NCSAH instructeurs mag dan ook verwacht worden dat zij in hun training en lessen probleemoplossend en met het oog voor het welzijn van het paard aan de slag kunnen!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: