Horsemanship & Dressuur

Paarden

Bij horsemanship begint alles met grondwerk. Door op de grond een goede basis te leggen worden de stappen voor het paard te begrijpen en kan er met minder stress voor het paard veel meer bereikt worden. Met het grondwerk leggen we de basis voor vertrouwen en harmonie, we leren de paarden te wijken voor fysieke druk en onze lichaamstaal te begrijpen. We leren ze te ontspannen in moeilijke situaties en zacht te blijven in het lichaam, waardoor oefeningen veel fijner worden. Het is een hele goede voorbereiding op het rijden en het vergemakkelijkt de omgang met je paard in een uitdagende situatie zoals bij het trailerladen*.

Bij de dressuur onderscheiden mijn lessen zich door de verdieping in biomechanica en het functioneel gebruiken van die kennis. Tevens neem ik de leerprocessen van ruiter en paard, de verdieping in het beoordelen van het harmonisch bewegen van het dressuurpaard en het dynamisch trainen met het oog voor het “hoe” en het “waarom” en niet alleen voor het “wat” mee. Dressuur bestaat bij mij, naast het rijden, uit: werk aan de hand, longeren en lange teugelen. Ik heb mijn opleiding genoten en diploma’s behaald bij de NCSAH in Ter Apel, bij Bastiaan de Recht. Tevens heb ik ORUN 4 (ik ben bevoegd les te geven tm ZZL).

Wil je mijn begeleiding? Lees dan eerst mijn lesklant profiel, klik hier.

Dan zijn dit de mogelijkheden:

Je kunt met je paard op mijn locatie in Peize komen. Daar is een 20×60 buitenbak met goede bodem. Tevens kan ik naar jou toe komen, wanneer ik naar jou kom, komen er reiskosten bij; €0,30 per kilometer (voor zowel heen als terug).

Belangrijk om te weten: Afzeggingen lessen kunnen uiterlijk 24 uur vooraf kosteloos. 

*NB trailerladen: Voor het trailerladen geldt een ander tarief. Zie Horsemanship.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: