Praktijk voor persoonlijke ontwikkeling

Bij ons kun je terecht voor psychosociale therapie en paardencoaching.

Psychosociale therapie is een vorm van psychotherapie waarbinnen jouw emoties, overtuigingen, zingeving en wat binnen in jou leeft, centraal staat. Het verschil met psychosociale therapie in de reguliere zorg is dat er naast de reguliere methodes ook andere methodes gebruikt worden tijdens de behandeling. En dat er gekeken wordt naar de verbinding tussen lichaam, geest en ziel.

Bij psychosociale therapie wordt je je niet alleen bewust van de emoties die in je leven, maar leer je deze ook los te laten. Overtuigingen worden onderzocht en omgebogen of in een nieuw kader geplaatst, waardoor deze overtuigingen je kunnen gaan dienen in plaats van belemmeren. Het achterhalen van hoe je zin kan geven aan je leven en te ontdekken welke waardes jíj belangrijk vindt, zijn ook een onderdeel van psychosociale therapie.

Binnen deze therapievorm wordt gebruik gemaakt van verschillende methodes. Zoals ‘Delenwerk’ waarin je in gesprek gaat met de verschillende stemmen/kanten in jezelf. Bij ‘(Familie)opstellingen’ worden in de ruimte materialen opgesteld om emoties, gevoelens en patronen helder te krijgen en vervolgens te kunnen veranderen. ‘Equicoaching’ is een methode waarbij er een paard ingezet kan worden tijdens de sessie. En met ‘Innerlijk kind werk’ leer je de delen die als een klein kind reageren en voelen, onderzoeken en helen. Ook ‘EMDR’ wordt regelmatig ingezet. Hierbij kan je het trauma verwerken door hier naar terug te gaan terwijl je oogbewegingen maakt en/of tikjes aan beide oren te horen krijgt.

Naast een grote verscheidenheid aan methodes kunnen vele gesprekstechnieken uit de NLP en vanuit psychologen zoals Rogers toegepast worden om bewustwording te creëren, en om emoties, overtuigingen en gedrag te veranderen. Psychosociale therapie wordt vaak integraal toegepast in een behandeling of traject.

Lees hier meer informatie.

Voor groepen kun je ook bij ons terecht, we verzorgen leuke en educatieve teambuildings activiteiten. Dit kan voor groepen vanaf 6 personen. Wil je meer weten? Kijk hier of neem contact op via het contactformulier.

De ingang van de praktijk bevind zich aan de rechterkant van het voorhuis. Er is een eigen parkeerplaats, naast of voor de trailer.

Tarief

Traject: Ieder traject begint met een intakeformulier en daarna een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek krijg je uitleg over de werking van het brein en de voorwaarden om tot een goed basisvertrouwen te komen.

De kosten zijn per sessie € 110. Kosten voor kinderen tot 12 jaar, per sessie € 80. Wij zijn vrijgesteld van BTW voor psychosociale therapie.

De behandelingen bij Equisabella Coaching worden (deels) vergoed door de zorgverzekering, dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Tevens is inkopen vanuit een PGB mogelijk. Bij een coach-/behandeltraject op werkgebied wordt vaak, vanuit de Wet Poortwachter of een opleidingsbudget, de kosten (gedeeltelijk) door de werkgever vergoed. Ook diverse regelingen zoals re-integratietrajecten (IRO) en belastingaftrek kunnen mogelijkheden bieden voor een tegemoetkoming in de kosten.

De algemene voorwaarden van Equisabella Coaching zijn op alle sessies, trainingen, offertes en activiteiten van toepassing, deze kun je opvragen per mail.

Wil je meer weten? Neem contact op, klik hier.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Stuur nu een WhattsApp: